fbpx
20 éve az Önök szolgálatában. Folyamatosan eladó-kiadó ingatlanokat keresünk ügyfeleinknek! Vezetékes számunk: 06-72-249-389 "Otthona kulcsa a kezünkben van"

Babaváró hitel

Osszd meg ismerősöknek!

BABAVÁRÓ TÁMOGATÁS

 • MAXIMUM 10 MILLIÓ FT HITEL – ingatlanfedezet nélkül
 • SZABADON FELHASZNÁLHATÓ
 • KAMATMENTES – ha 5 éven belül gyermek születik
 • MAXIMUM 50 000 FT HAVI TÖRLESZTŐ
 • A HITELTÖRLESZTÉS FELFÜGGESZTÉSRE ÉS ELENGEDÉSRE KERÜLHET
 • LEGFONTOSABB SZEMÉLYI FELTÉTELEK:
 1. Házasok igényelhetik
 2. A feleség életkora: 18-40 év
 3. Három év folyamatos tb jogviszony
 • IGÉNYELHETŐ: 2019. július 1-től

2019. július 1-jétől akár 10 millió Ft kamatmentes hitelt igényelhetsz házastársaddal. A hitel különlegessége a kamatmentességen túl, hogy szabadon felhasználható, vagyis tetszőleges célra fordíthatod a felvett összeget! A hitelhez a kamattámogatáson felül gyermekvállalási támogatás is jár, ami a fennálló tartozás részbeni vagy teljes elengedését jelenti.

A fentebbi kalkulátorral azonnal ellenőrizheted, hogy jogosultak vagytok-e a Babaváró támogatásra, illetve összegyűjtöttünk minden fontos információt, amit a Babaváró támogatással kapcsolatban feltétlenül tudnod kell.

MI AZ A BABAVÁRÓ TÁMOGATÁS?

A Babaváró támogatás három részből tevődik össze:

 1. Maximum 10 millió Ft kamatmentes, szabad felhasználású hitel (állami kamattámogatással)
 2. A hitel törlesztésének átmeneti szüneteltetése az első és a második gyermek megszületését követően
 3. A hitelből történő elengedés (gyermekvállalási támogatás)

A BABAVÁRÓ HITEL IGÉNYLÉSI FELTÉTELEI

Határidők: A Babaváró támogatás 2019.07.01-től igényelhető az arra szerződött pénzintézeteknél, a szerződést pedig legkésőbb 2022.12.31-ig meg kell kötni.

Család állapot és gyermekek: A támogatást kizárólag házasok igényelhetik. Amennyiben bármelyik félnek van már gyermeke, akkor legalább az egyik félnek az első házasságának kell lennie.

Életkor: Kizárólag a feleség életkora számít, akinek az igényléskor 18 évesnél idősebbnek kell lennie, de nem töltheti be a 41. életévét.

Lakcím: Mindkét félnek magyarországi lakcímmel kell rendelkeznie.

OEP és NAV: Legalább az egyik félnek 3 éves folyamatos társadalombiztosítási (TB) jogviszonyt kell tudni igazolni. Ebbe a közfoglalkoztatotti jogviszony maximum 1 évvel számítható be, magyar állampolgár pedig külföldi jogviszonyt is igazolhat. Fontos, hogy a 3 éves TB jogviszonyból a Babaváró igénylést megelőző 180 napnak mindenképpen magyar TB jogviszonyból kell származnia! Ezen kívül egyik félnek sem lehet NAV köztartozása.

Hitelképesség: A támogatást csak akkor kaphatod meg, ha a bank hitelképesnek minősít. Ez azt jelenti, hogy rendelkezni kell megfelelő jövedelemmel, valamint egyik fél sem szerepelhet elmaradás miatt az adóslistán (KHR – Központi Hitelinformációs Rendszer, régen BAR lista).


Osszd meg ismerősöknek!

Join The Discussion

Összehasonlítási lista

Összehasonlítom
English English Deutsch Deutsch Magyar Magyar